Sisäilman puhdistus

Kaikki alkaa ilmanvaihdosta

Sisäilmaongelma vai sisäilmassa ongelma?

Sisäilmaongelmat ovat varmasti jokaiselle mediaa seuraavalle suomalaiselle tuttuja. Sisäilmaongelma epäilyksissä on kuitenkin tärkeää tietää milloin sisäilman laadun pilaa epäpuhtaudet ja milloin ei.

Ensimmäisenä pitää tarkistaa toimiiko ilmanvaihto oikein. Ilmanvaihtojärjestelmän pitää olla kunnossa ja mineraalivillat poistettuna järjestelmän sisältä. Ilmamäärät tarkistettuna ja säädettynä kohteen käyttötarkoitusta vastaavaksi. Useasti julkisissa tiloissa käyttötarkoitus muuttuu vuosien saatossa ja ilmanvaihto ei aina kulje mukana. On siis erittäin tärkeää, että ilma kulkee oikeaa reittiä pitkin oikeaan paikkaan ja sitä on riittävästi.

Teemme savukokeita varmistaaksemme, että ilma liikkuu niin kuin pitää. Alla näet videon kuinka paljon muutaman sentin venttiilin siirto vaikuttaa ilman liikkuvuuteen.

Monesti näillä toimenpiteillä saadaan sisäilman laatua parannettua huomattavasti.

Jos tilanne ei tämän jälkeen ole korjaantunut, on aika aloittaa tarkemmat sisäilmatutkimukset ja tehdä niiden pohjilta korjaussuunnitelma.

Sisäilman puhdistus

Nyt kun ilmanvaihto on kunnossa ja ongelma ei ole poistunut tehdään korjaussuunnitelma. Jos tiloissa, on pahan hajuisia hajuja, saadaan ne tehokkaasti poistettua PHI-tekniikalla ilmanvaihtojärjestelmän kautta ja näin hankittua lisäaikaa korjausten läpiviemiselle tai uuden rakennuksen rakentamiselle.

Hyvin yleistä on kuitenkin, että ilmanvaihtojärjestelmää tutkiessa huomataan, että ilmamäärät ei ole riittäviä. Jos koneen tehoja muuttamalla ei saavuteta riittäviä ilmamääriä, on meillä lukuisia muita vaihtoehtoja.

Voimme joko lisätä ilmamääriä tilakohtaisilla Lto ilmanvaihtoyksiköillä tai asentaa kokonaan uuden ilmanvaihtojärjestelmän. Yleensä tilakohtaiset lto- laitteet tulevat edullisimmaksi.

Tärkeintä sisäilmanpuhdistuksessa on tietää johtuuko oireilu rakennusvirheen seurauksena syntyneestä mikrobeista tai VOC-kaasuista vai toimimattoman ilmanvaihdon seurauksena sisäilmaan pääsevistä epäpuhtauksista.

Jos ilmanvaihto ei ole kunnossa, ilmanpuhdistimilla tai rakennekorjauksilla ei yleensä saavuteta toivottua lopputulosta.

Ota yhteyttä

Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.