Sisäilmakartoitus

Miksi valita sisäilmakartoitus?

Sisäilmakartoitus on lähes poikkeuksetta edullisempi vaihtoehto kuin perinteiset sisäilmatutkimukset ja se keskittyy rakennuksen perusasioihin, kuten ilmanvaihto ja sen toimivuus. Kartoituksen perusajatuksena on pois sulkea kaikki yleiset ja ei niin yleiset syyt huonolle sisäilmalle. Havaittujen puutteiden mukaan tehdään toimenpide ehdotukset ja asiakkaan toiveiden mukaan myös kustannuslaskelma korjaustoimenpiteille.

Kartoitus ei kuitenkaan poissulje sisäilmatutkimuksia. Jos kartoituksessa löytyy viitteitä siitä, että sisäilmaongelman aiheuttaja on jokin epäpuhtaus, voidaan tutkimukset tehdä samalla tai jälkikäteen. Tällöin sisäilmatutkimuksen tulokset ovat myös paljon tarkemmat, kun kaikki muut mahdollisuudet on poissuljettu. Tämä johtuu siitä, että monesti saman sairauskuvauksen voi aiheuttaa moni eri asia. Esim. silmä ja iho-oireet voivat johtua mineraalivillasta tai Voc- yhdisteistä. Kun toinen vaihtoehto on poissuljettu jää jäljelle yleensä ainoa mahdollinen vaihtoehto.

Sisäilmakartoitus on FreshMountains Oy:n ja Ria-Airin yhteistyössä tekemä kartoitus minkä avulla saat paikannettua sisäilmaongelman aiheuttajat.

Sisäilmatutkimuksille nyt on olemassa myös toinenkin vaihtoehto, FreshMountainsin ja Ria-Airin sisäilmakartoitus.

Kartoituksessa käydään ensin perusasiat läpi, kuten ilmamäärät ja villa tilanne. Asiakkaan toiveiden mukaan voidaan kartoitusta jonkin verran räätälöidä, mutta perusrunko pysyy samana.

Kartoitukseen kuuluu runkolinjojen kuvaus, meidän kehittämällä myyrällä. Myyrän avulla saadaan Full-HD tason kuvaa ja sillä pystyy kuvaamaan jopa 100 m. yhteen suuntaan. Ero on merkittävä perinteisiin kuvausmenetelmiin nähden.

Toinen asiakkaan toiveiden mukaan räätälöity palvelu on drone kuvaus. Julkiset rakennukset ovat monesti korkeita ja esim. rännien kuntoa on hankala käydä tarkistamassa. Nyt se onnistuu meidän avulla nopeasti ja helposti.

Kartoituksen avulla voidaan jossain tapauksissa jopa korjata sisäilmaongelma, sillä aina ongelman aiheuttaja ei ole home. Jos käy kuitenkin niin, että kartoituksessa ei havaita mitään poikkeamia, voidaan sen jälkeen teettää sisäilmatutkimukset. Tutkimusten tulokset ovat tämän jälkeen paljon luotettavammat, kun kaikki muut vaihtoehdot ovat poistettu laskuista.