Hajun poisto

AOT-tekniikalla

AOT-tekniikka apuna hajun poistossa

Sisäilman laatu aistitaan pääsääntöisesti hajuaistin kautta. Vanhemmissa puutaloissa on useasti mummolan mökin haju tai muuten tunkkainen haju.

Jos talossa haisee tunkkaiselle, on se yleensä merkki siitä, että ilmanvaihto ei toimi kunnolla. Mummolan mökin haju johtuu yleensä KY-5 sinistymisenestoaineesta eli kloorianisolista. Tämä haju on samankaltainen kuin homeella.

Tilanteen tekee vaikeaksi se, että ihminen tottuu nopeasti hajuihin ja ei itse välttämättä edes tiedä, että kotona voi haista pahalle. Jos kotoa lähdettäessä ulkona havaitset vaatteissa epäilyttäviä tuoksuja, on silloin syytä tutkia asiaa tarkemmin. KY-5 ainetta käytettiin aina 1990-luvulle asti lähes kaikissa puurakenteissa, joten kohteita on Suomessa valtavasti missä ongelman aiheuttaja voi olla kloorianisoli.

Kunnollisella ilmanvaihdolla saadaan hajut vähenemään sisäilmasta, mutta yleensä hajut tarttuvat vaatteisiin ja huonekaluihin.

Koska AOT-tekniikkaa puhdistaa myös pintamateriaaleja, estää se tehokkaasti hajujen tarttumisen vaatteisiin. AOT-hyödyntää luonnon omaa itsepuhdistus menetelmää ja siitä on saatavana myös siirreltävä Classic -malli kohteisiin missä ei ole koneellista ilmanvaihtoa. Classic-mallia onkin myyty paljon rintamamiestaloihin ja muihin puurakenteisiin kohteisiin, kuten kesämökeille ja omakotitaloihin.

Hajun poisto AOT-tekniikalla

Meille tärkeintä on tyytyväinen asiakas