10 marras 2017
asuntovaunu

Saimme soiton asiakkaalta, jolla oli asuntovanu mikä haisi pahalle. Haju oli sellainen jota en ole koskaan haistanut aiemmin. Hyvin imelä ja tunkkainen haju.

Vaunu oli ostettu käytettynä ja siinä oli 4 vanerista tehtyä säilytyskoteloa. Yhdessä näistä säilytettiin etutelttaa.

Etuteltta oli ilmeisesti kastunut ja alkanut haisemaan kotelossa. Asiakas oli hävittänyt teltan, mutta vaunuun haju oli jäänyt.

Asiakas teetti otsonoinnin, joka oli auttanut hetkellisesti, mutta sen jälkeen oli vaunu alkanut haisemaan muutaman viikon päästä todella voimakkaasti uudelleen.

Tästä oli alkanut asiakkaan sanojen mukaan 2 vuoden piina, koska uudet otsonoinnit eivät olleet auttaneet asiaa millään tavalla. Kun vaunu tuli meille, asiakas sanoi, että jos ei nyt löydy ratkaisua viemme vaunun kaatopaikalle.

Kokeilimme ensin Classic laitetta muutaman viikon, mutta haju ei loppunut. Se hieman vaimeni, mutta oli vieläkin pistävä. Sen jälkeen päädyimme Quick treattiin. Tulos oli samanlainen, haju hieman vaimeni, muttei loppunut. Asiakas sanoi, että heille oltiin ehdotettu kalliiden tutkimusten teettämistä, mutta ne olivat niin kalliita, etteivät halunneet siihen lähteä. Koska meille tärkeintä on auttaa asiakasta, pyysimme vielä saada vaunun meille pariksi päiväksi. Quick treat oli ollut noin vuorokauden vaunussa, kun aloimme pääsemään ongelman jäljille.

Vanerikotelo missä märkää telttaa oli säilytetty haisi, mutta kotelosta meni antennin läpivienti vaunun takaosaan ja siellä ei haissut mikään. Luulisi, että jos tiloissa on suora yhteys toiseen, molemmat haisisi yhtä pahalle?

Sama homma oli vaunun Wc:ssä siellä ei haissut mikään. Melko ihmeellistä, miksi toisessa paikassa haisee, mutta toisessa paikassa ei?

Aloimme käymään myös loputkin kotelot läpi ja haju voimistui, kun avasimme koteloiden kannet. Loppujen lopuksi ratkaisun löytäminen maksoi 2.40€ (roskasäkki paketin hinta) Peitimme kotelot roskasäkeillä jonka jälkeen Quick treat poisti hajut 24 tunnissa. Jotta asiakkaan kesä ei menisi ihan mönkään, maalasimme kotelot kapselointimaalilla. Talvella asiakas teettää uudet kotelot vaunuun.

Mikä on tarinan opetus? Yhdistimme aikaisempia kokemuksia otsonoinnista ja poistimme yhtälöstä mahdollisia ongelman aiheuttajia. Aina ei tarvita kalliita tutkimuksia, joilla selvitetään mikä on ongelman aiheuttaja. Joskus riittää se, että ongelma saadaan poistettua. Ymmärrämme toki, että joskus tutkimukset ovat paikallaan, mutta ei aina.